Мощни въздушни удари бяха нанесени в южните райони на столицата на

...
Мощни въздушни удари бяха нанесени в южните райони на столицата на
Коментари Харесай

Мощни въздушни удари в Хартум

Мощни въздушни удари бяха нанесени в южните региони на столицата на Судан, Хартум , в четвъртък, като очевидци оповестиха за конфликти покрай боен лагер, край които са били разселени близо 1 милион души , а жителите на града се борят за оцеляване, предава Ройтерс.

Въздушните удари на армията, ориентирани към паравоенните Сили за бърза поддръжка (RSF) , се чуха в няколко жилищни квартала в Южен Хартум, в това число покрай лагера Тайба където полицейски аварийни сили, обединени с армията, се биеха с RSF на земята, споделиха очевидци.

Армията главно употребява въздушна мощ и тежка артилерия , с цел да прогони RSF, които заеха огромните региони на Хартум и прилежащите градове Бахри и Омдурман от другата страна на река Нил, откакто започнаха конфликтите на 15 април.

Конфликтът в Дарфур в Западен Судан и в щата Северен Кордофан, както и в други елементи на страната, се утежнява, само че битката за властта се концентрира върху столицата .

Смята се, че началникът на армията Абдел Фатах ал-Бурхан и командирът на RSF Мохамед Хамдан Дагало, прочут като Хемедти, са останали в Хартум по време на борбата.

В сряда армията разгласява видео, на което се вижда Бурхан облечен в военна униформа, като приветства бойци пред постройка, която наподобява като штаб на армията в Централен Хартум.

Според най-новите оценки, над 840 000 души са били разселени в Судан, а над 220 000 са напуснали страната и са бежанци в прилежащи страни.

Световната продоволствена стратегия на Организация на обединените нации съобщи, че си в минимум шест щата в Судан за да помогне на 4,9 милиона уязвими хора , както и да помогне на тези, които бягат в Чад, Египет и Южен Судан
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР